Soms kom je mensen tegen met zoveel enthousiasme en passie, dat het aanstekelijk is. Zo iemand is Nino. Meer dan 10 jaar geleden heb ik Nino leren kennen bij ING. Sinds ik hem ken helpt hij ondernemers met hun financiële vraagstukken.

Een paar weken geleden hebben we samen een kop koffie gedronken om de eerste maanden van onze ondernemerschap te bespreken. Wat kunnen we van elkaar leren, maar ook waar kunnen we elkaar helpen en / of versterken. Het mooie van dit gesprek was dat die enthousiasme en passie die ik eerder had ervaren en nog steeds zit. Nu vanuit zijn ondernemerschap en persoonlijke doelen.

Graag stel ik je voor aan Nino Rampone.

 

Wie is Nino?

Mijn naam is Nino Rampone. Zelfstandig ondernemer sinds januari en vader van twee kinderen. Ik ben in Napels (Italië) geboren en ben op mijn 7de (1989) naar Nederland gekomen. Mijn ouders hebben er voor gekozen om naar Nederland te komen omdat de werkloosheid in Napels erg hoog was en om mij en mijn 2 zusjes de kans te geven een beter leven op te bouwen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn familie. Daarnaast speel ik voetbal, inmiddels in een vriendenelftal. Eind 2016 verliet ik ING vanwege een reorganisatie. Ik heb besloten om mij als partner aan te sluiten bij Stapelfinancieringen om zo ondernemers nog breder en onafhankelijker te kunnen adviseren.

“Mijn ouders hebben er voor gekozen om naar Nederland te komen omdat in Napels de werkloosheid erg hoog was en mijn en mijn 2 zusjes de kans te geven om een betere leven op te bouwen dan in Napels”

 

Waarom heb je de stap gemaakt van werknemer naar ondernemer?

Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik mijn trots best mag laten zien op het moment dat er een succes is geboekt of wanneer ik een oplossing aandraag. Als kind ben ik vaak op school op mijn temperament gewezen. Bepaalde emoties heb soms bewust weggestopt, maar ben ik later in mijn carrière juist weer gaan gebruiken.

Mijn gehele carrière heb ik ondernemers en ondernemingen geadviseerd op het gebied van financieringen. Ondernemers helpen bij het realiseren van hun plannen is wat mij drijft. Ik merk dat er veel veranderd is in de markt waardoor het niet eenvoudig is om een financiering te verkrijgen. Dit is de reden dat ik de stap heb gemaakt naar ondernemer. Ik wil door mijn onafhankelijkheid en de mogelijkheid om te stapelen (ideale combinatie tussen de financieringsvormen) de ondernemer verder helpen om zijn/haar plan te realiseren.

 

Welke rol speelt diversiteit in jouw werkzaamheden en in de relatie met de klant?

Gezien mijn achtergrond ben ik van mening dat als ik ergens in geloof mij hier in kan vastbijten totdat een oplossing is gevonden om de plan van de ondernemer te realiseren. Mijn temperament speelt hierin zeker een rol. Napolitanen zijn zeer trots en als ze ergens in geloven zullen ze zich niet wijs laten maken door een ander.

Ik denk mijn achtergrond bij een hoop ondernemers, zeker in het multiculturele Den Haag,  een toegevoegde waarde heeft. Dit omdat ze het gevoel hebben dat ze een gesprekspartner hebben die hun begrijpt, niet alleen hun ambitie en de doelen maar ook de manier waarop ze dit willen bereiken.

“ Napolitanen zijn zeer trots en als ze ergens in geloven zullen ze zich niet wijs laten maken door een ander”

 

Wat heb jij nodig als ondernemer om succesvol te zijn?

Mijn doel voor het eerste jaar is dat ik een stabiele organisatie neerzet. Dat ik mijn zichtbaarheid vergroot als organisatie, maar ook als ondernemer in het Haagse. In de toekomst is het mijn doel om de organisatie uit te breiden met personeel.

Ik help graag ondernemers met een flinke dosis ambitie en een droom of doel. Met Stapelfinancieringen kan ik ondernemers helpen bij het realiseren van deze dromen. Vaak kent een ondernemer niet alle mogelijkheden van alternatieven financieringen. Ik help ze daarin een weg te vinden en neem dit traject over van ondernemers.

Wil je meer over Nino weten of in contact komen? Link dan met Nino of neem contact op via nino@stapelfinancieringen.nl.

 

Over diversiteit in de spotlight

Het verhaal van Nino maakt deel uit van de serie “Diversiteit in de spotlight”. Het doel van deze serie is om diversiteit te tonen vanuit het ondernemerschap en de kracht van het samen anders zijn. Wil je meer weten over de serie? Kijk dan op Diversiteit in de spotlight of neem contact op met mij, Madhu Mathoera.

Please follow and like us:
Diversiteit in de Spotlight: Nino Rampone
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *